Arte

Ópera Manon LescautPendiente de calificación

Manon Lescaut va ser el primer gran èxit del gran compositor de Lucca. L'1 de febrer de 1.893 s'estrenava en el Teatre Regi de Torí aquesta òpera, el llibret de la qual es basa en l'obra de l'abat Antoine Prévost (segle XVII) titulada "Histoire du Chevalier Donis Grieux et de Manon Lescaut". Jules Massenet havia portat a l'escenari operístic francès la mateixa obra nou anys enrere, però això no va impedir el gran èxit de l'òpera de Puccini, amb una visió més llatina i apassionada de la història dels dos amants. "...amb passione disperata!" Així va descriure Puccini com interpretar el seu Manon Lescaut.


Després de "Le villi" (1.884) i "Edgar" (1.889), Manon Lescaut encimbellava al mestre toscà com un dels referents de l'escola verista i com el continuador del gran Giuseppe Verdi, que en aquests dies estrenava "Falstaff". El fet d'estrenar l'òpera de Puccini al mateix temps que l'última de Verdi, dóna un motiu anecdòtic als quals van considerar al mestre de Lucca com el successor del gran Verdi. Una altra coincidència és que tots dos van aconseguir fama mundial en la seva tercera òpera, Nabucco (1.842) i Manon Lescaut (1.893) després de dues estrenes anteriors dubitatius per part de tots dos.

DATA ESTRENA:10/12/2020
IDIOMA PARLAT:Francès
DURADA:200 min.
DIRECTOR:
GÈNERE:MusicalArteÓpera

Ópera Rigoletto LiceuPendiente de calificación

La producció de l'Rigoletto de Verdi de la directora d'escena holandesa Monique Wagemakers arriba a al Gran Teatre de Liceu sota la direcció musical de mestre italià Riccardo Frizza. Aquesta coproducció de l'Liceu i el Teatro Real va suposar el debut mundial de l'tenor Javier Camarena en el paper de l'duc de Màntua i el baríton Carlos Álvarez en el paper de Rigoletto.

DATA ESTRENA:15/10/2020
DURADA:160 min.
DIRECTOR:Riccardo Frizza, Monique Wagemakers, Michael Levin
REPARTIMENT:Javier Camarena, Carlos Álvarez, Desirée Rancatore, Ante Jerkunica, Ketevan Kemoklidze
GÈNERE:DramaArte